Air Fryer Hrustljav Krompir

Pripravite ta hrustljavi krompir v Air Fryer-ju za popolnoma hrustljavo in začinjeno kožo ter nežen, mehak krompir v notranjosti!

Ta hrustljavi krompirček v cvrtniku je popolna priloga k vsakemu obroku! Popolnoma začinjeni in na zraku ocvrti do hrustljave popolnosti v 10 minutah. Obožujemo te krompirčke, postrežene poleg sous vide zrezka in praženega stročjega fižola. Slastno!

Air fryer hrustljav krompir
  • Popolnoma začinjen: všeč vam bo preprosta kombinacija začimb za ta krompir v cvrtniku.
  • Kuhano v 10 minutah: tako je! Vse kar potrebujete je 10 minut, da jih na zraku ocvrete do hrustljave popolnosti.
  • Vsestransko uporaben: ta hrustljavi krompirček lahko postrežete poleg skoraj karkoli! Poleg tega ne bodo zasedli prostora v pečici, saj so 100 % narejeni v Air Fryer-ju.

Ta krompir v zračnem cvrtniku je tako preprost in zahteva le nekaj sestavin. Tukaj je, kar potrebujete:

  • Baby rdeč krompir: naš nasvet št. 1 pri cvrtju krompirja na zraku je, da zagotovite, da so vaši krompirji približno enake velikosti, da se enakomerno skuhajo.
  • Olivno olje: za hrustljanje krompirja potrebujete olivno olje kot olje in maščobo. 
  • Začimbe: sol, mleti črni poper, česen v prahu, posušen origano, posušen timijan, posušen rožmarin, paprika in čili v prahu.

Čeprav smo mi uporabili otroški rdeči krompir, je dobra novica ta, da lahko uporabite kateri koli krompir! Pazite le, da jih narežete enako velike, da se bodo enakomerno spekli. Tu je še nekaj možnosti:

  • Rjavi krompir
  • Idaho krompir
  • Sladki krompir
  • Jam
  • Prstni krompir

Cvrtnik predhodno segrejte na 190ºC in vanj dodajte 1-2 čajni žlički oljčnega olja. 

Dodajte krompir v večjo skledo in ga pokapajte z oljčnim oljem. Krompir začinite in z rokami vmasirajte olje in začimbe v krompir.

Krompir preložite v košarico cvrtnika in ga kuhajte 5 minut, nato pretresite košaro in kuhajte še dodatnih 5-6 minut oziroma toliko časa, da je krompir znotraj pečen, zunaj pa hrustljav.

Odstranite krompir iz cvrtnika in ga postrezite s kečapom, gorčico ali drugimi dodatki. Uživajte!

Krompir narežite na enake velikosti:  poskrbite, da boste krompir narezali enakomerno, tako da bodo vsi kosi enako veliki. Tako boste zagotovili enako hitrost kuhanja.

Kuhajte do zlato rjave barve:  krompir cvrete na zraku približno 10-11 minut ali dokler ne postane zlato rjave barve. Naš je potreboval 10 minut in je prišel hrustljav zunaj ter kremast znotraj (sploh ni bil pretiran!).

Cvrtniki se razlikujejo: cvrtniki so na voljo v vseh oblikah in velikostih. Tako kot pečice se lahko tudi pri njih temperatura spreminja. Ne pozabite preveriti krompirja do polovice, da ocenite, koliko dodatnega časa potrebujete.

Ta hrustljav krompir je najbolje uživati ​​takoj!

Če pa vam ostane kaj krompirja, bo v nepredušni posodi zdržal 2-3 dni v hladilniku.

Za pogrevanje:  krompir položite na pekač, ga pokapajte z oljem in pecite pri 230ºC, dokler ponovno ne postane hrustljav in se segreje.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

5 1 vote
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments