Pripravite ta hrustljavi krompir v Air Fryer-ju za popolnoma hrustljavo in začinjeno kožo ter nežen, mehak krompir v notranjosti!
Hrustljav krompir v Air Fryer-ju
Ta hrustljavi krompirček v cvrtniku je popolna priloga k vsakemu obroku! Popolnoma začinjeni in na zraku ocvrti do hrustljave popolnosti v 10 minutah. Obožujemo te krompirčke, postrežene poleg sous vide zrezka in praženega stročjega fižola. Slastno!
Kazalo
- Popolnoma začinjen: všeč vam bo preprosta kombinacija začimb za ta krompir v cvrtniku.
- Kuhano v 10 minutah: tako je! Vse kar potrebujete je 10 minut, da jih na zraku ocvrete do hrustljave popolnosti.
- Vsestransko uporaben: ta hrustljavi krompirček lahko postrežete poleg skoraj karkoli! Poleg tega ne bodo zasedli prostora v pečici, saj so 100 % narejeni v Air Fryer-ju.
Sestavine za Air Fryer Hrustljav Krompir
Ta krompir v zračnem cvrtniku je tako preprost in zahteva le nekaj sestavin. Tukaj je, kar potrebujete:
- Baby rdeč krompir: naš nasvet št. 1 pri cvrtju krompirja na zraku je, da zagotovite, da so vaši krompirji približno enake velikosti, da se enakomerno skuhajo.
- Olivno olje: za hrustljanje krompirja potrebujete olivno olje kot olje in maščobo.
- Začimbe: sol, mleti črni poper, česen v prahu, posušen origano, posušen timijan, posušen rožmarin, paprika in čili v prahu.
Kakšno vrsto krompirja lahko uporabim za krompir v cvrtniku?
Čeprav smo mi uporabili otroški rdeči krompir, je dobra novica ta, da lahko uporabite kateri koli krompir! Pazite le, da jih narežete enako velike, da se bodo enakomerno spekli. Tu je še nekaj možnosti:
- Rjavi krompir
- Idaho krompir
- Sladki krompir
- Jam
- Prstni krompir
Kako narediti krompir v cvrtniku
PREDGRETJE IN PRIPRAVA
Cvrtnik predhodno segrejte na 190ºC in vanj dodajte 1-2 čajni žlički oljčnega olja.
Dodajte krompir v večjo skledo in ga pokapajte z oljčnim oljem. Krompir začinite in z rokami vmasirajte olje in začimbe v krompir.
KROMPIR, PEČEN NA ZRAKU
Krompir preložite v košarico cvrtnika in ga kuhajte 5 minut, nato pretresite košaro in kuhajte še dodatnih 5-6 minut oziroma toliko časa, da je krompir znotraj pečen, zunaj pa hrustljav.
POSTREZITE IN UŽIVAJTE!
Odstranite krompir iz cvrtnika in ga postrezite s kečapom, gorčico ali drugimi dodatki. Uživajte!
Najboljši nasveti
Krompir narežite na enake velikosti: poskrbite, da boste krompir narezali enakomerno, tako da bodo vsi kosi enako veliki. Tako boste zagotovili enako hitrost kuhanja.
Kuhajte do zlato rjave barve: krompir cvrete na zraku približno 10-11 minut ali dokler ne postane zlato rjave barve. Naš je potreboval 10 minut in je prišel hrustljav zunaj ter kremast znotraj (sploh ni bil pretiran!).
Cvrtniki se razlikujejo: cvrtniki so na voljo v vseh oblikah in velikostih. Tako kot pečice se lahko tudi pri njih temperatura spreminja. Ne pozabite preveriti krompirja do polovice, da ocenite, koliko dodatnega časa potrebujete.
Shranjevanje
Ta hrustljav krompir je najbolje uživati takoj!
Če pa vam ostane kaj krompirja, bo v nepredušni posodi zdržal 2-3 dni v hladilniku.
Za pogrevanje: krompir položite na pekač, ga pokapajte z oljem in pecite pri 230ºC, dokler ponovno ne postane hrustljav in se segreje.
Sestavine
- 700g malega rdečega krompirja ~5 skodelic rdečega krompirja, opranega in prepolovljenega
- 2 žlici oljčnega olja in več za cvrtnik
- 1 čajna žlička grobe soli
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- 2 žlički česna v prahu
- ½ čajne žličke posušenega origana
- 1 čajna žlička posušenega timijana
- ½ čajne žličke posušenega rožmarina
- ½ čajne žličke paprike
- ½ čajne žličke čilija v prahu
Navodila
- Cvrtnik predgrejte na 190ºC in vanj pokapajte 1-2 žlički oljčnega olja.
- Dodajte krompir v večjo skledo in ga pokapajte z oljčnim oljem. Krompir začinite s soljo, poprom, česnom, origanom, timijanom, rožmarinom, papriko in čilijem v prahu. Z rokami vmasirajte olje in začimbe v krompir. Prepričajte se, da je krompir enakomerno prekrit.
- Krompir preložite v košarico cvrtnika in ga kuhajte 5 minut, nato pretresite košaro in kuhajte še dodatnih 5-6 minut oziroma toliko časa, da je krompir znotraj pečen, zunaj pa hrustljav.
- Odstranite krompir iz cvrtnika in ga postrezite z želenimi dodatki.
NASVETI IN OPOMBE
- Nekateri cvrtniki nimajo temperature 190ºC. Če vaš ne, nastavite cvrtnik na 180ºC.
- Ne pozabite dodati olja v krompirju ali v cvrtniku. Za hrustljanje krompirja potrebujete olje.
- Kupili smo 700g vrečko mladega krompirja, vendar lahko uporabite več ali manj krompirja in temu primerno prilagodite začimbe.
DEJSTVA O HRANILNI VREDNOSTI
Kalorije: 189 kcal Ogljikovi hidrati: 29 g Beljakovine: 4 g
Maščobe: 7 g Vlaknine: 3 g Sladkor: 2 g
Hashtag z nami!
Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!