Air Fryer Banana Split

Všeč vam bo ta recept za zdravo sladico iz cvrtnika –> Banana Split iz cvrtnika.

Air fryer banana split

Prav tako imejte pri roki nekaj kositrne folije, saj boste banano zavili tako, da bo lepo popečena, ne da bi se ucedila v vašem cvrtniku.

Ta sladica iz cvrtnika je pripravljena v hipu! Cvrtnik nastavite na 200ºC in kuhajte približno 6 minut.

Šli smo po poti chunky monkey, ker je resnično najboljšega okusa, toda to lahko postrežete tudi s toliko drugimi prelivi.

  • Kokosova smetana in popečen kokos
  • Mandljevo maslo in marshmallows
  • Sladoled in karamelna omaka
  • Maslo iz indijskih oreščkov in posip

Banana split je ena izmed tistih sladic, ki so tako klasične, da jih poznajo po vsem svetu. Tradicionalno je sestavljena iz banane, razrezane po dolžini, treh kepic sladoleda (vanilijevega, čokoladnega in jagodnega), prelitih z različnimi omakami in posutih z oreščki, smetano ter češnjo na vrhu. A kaj, če vam povem, da lahko to klasično sladico preobrazimo v zdrav in enostaven zajtrk ali sladico? S Air Fryer cvrtnikom na vroči zrak lahko pripravimo zdrav in okusen banana split, ki bo zadovoljil vaše sladkosnede brbončice brez slabe vesti.

Banana split ima dolgo in zanimivo zgodovino. Nastal je leta 1904 v mestu Latrobe, Pennsylvania, ko je David Evans Strickler, vajenec farmacevta, eksperimentiral s sladicami na sode fountain. Strickler je prvi ustvaril banana split in ga prodajal za deset centov, kar je bilo dvakrat dražje od običajnih sladic tistega časa. Njegova kreacija je hitro pridobila na priljubljenosti in se razširila po vsej državi. Kmalu je banana split postal simbol ameriške kulture sladic, cenjen zaradi svoje kreativnosti in raznovrstnosti okusov.

Zanimivo je, da je banana split skozi leta doživel številne spremembe in različice, ki so ga prilagodile različnim okusom in prehranskim potrebam. Danes, v dobi zdrave prehrane in hitrega tempa življenja, je recept za banana split iz cvrtnika na vroči zrak popolna alternativa klasični različici. Ta recept je preprost za pripravo, ne zahteva veliko časa in uporablja zdrave sestavine, ki so lahko dostopne.

Za pripravo zdravega banana splita potrebujemo dve veliki banani, dve žlici arašidovega masla, dve čajni žlički mini čokoladnih koščkov, dve žlici sesekljanih arašidov in grobo morsko sol za serviranje. Banane prerežemo po dolžini, napolnimo z arašidovim maslom in čokoladnimi koščki ter jih zavijemo v kositrno folijo. V predhodno segretem cvrtniku na 200ºC jih pečemo približno 6-8 minut. Ko so banane pečene, jih odvijemo in posujemo s sesekljanimi arašidi ter morsko soljo.

Takšen banana split je odličen za zajtrk ali sladico, saj združuje sladkobo banan, bogat okus arašidovega masla in rahlo grenak pridih čokolade. Poleg tega je priprava v Air Fryer cvrtniku na vroči zrak hitra in enostavna, kar je idealno za tiste, ki nimajo veliko časa za kuhanje. Uporaba kositrne folije zagotavlja, da banane ostanejo sočne in okusne, brez nepotrebnega neredu v cvrtniku.

Priprava banana splita na ta način ne le da prinaša svežino v klasično sladico, temveč tudi omogoča, da uživamo v okusih brez občutka krivde. To je popoln primer, kako lahko s preprostimi spremembami tradicionalne recepte prilagodimo sodobnemu, zdravemu načinu življenja. Ne glede na to, ali ga pripravljate za zajtrk, sladico ali posebne priložnosti, banana split iz Air Fryer cvrtnika na vroči zrak je zagotovo recept, ki bo navdušil tako vas kot vaše najdražje.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments