Air Fryer Brokoli

Brokoli v Air Fryer je hrustljav, aromatičen in tako preprost za pripravo. V manj kot 15 minutah boste imeli hrustljav brokoli, pripravljen za serviranje. Uživajte!

Ta hrustljavi brokoli v cvrtniku je popolna priloga k vsakemu obroku! Popolnoma so začinjeni in ocvrti na zraku do hrustljave popolnosti v 10 minutah. Všeč nam je ta brokoli, ki ga postrežemo poleg zrezka sous vide in krompirja v Air Fryer . Slastno!

 • Brokoli v zračnem cvrtniku vsakič pusti hrustljav brokoli .
 • Z Air Fryer sprostite prostor na štedilniku in pečici.
 • Je popolna priloga k številnim jedem.

Seznam sestavin za ta recept za brokoli v Air Fryer je zelo kratek!

Brokoli: zvezda oddaje je očitno brokoli za ta recept. Toplo priporočamo uporabo podobno velikih cvetov brokolija, da zagotovite enakomerno kuhanje.

Limonin sok: malo limoninega soka popestri brokoli. Tako okusno je.

Olivno olje: za kuhanje česar koli v Air Fryer potrebujete malo olja. Izbrali smo oljčno olje, ker nam je všeč okus. Uporabite poljubno olje, ki ga želite.

Sol in poper: stvari smo poenostavili glede začimb za ta recept za brokoli. Malo soli in popra je pomagalo.

Če v tem receptu uporabite preveč oljčnega olja, boste na koncu dobili preveč hrustljav brokoli. Zelo priporočamo, da uporabite predlagano količino olja in nič več.

Prepričajte se, da se pomaknete do kartice z recepti, da dobite celoten seznam sestavin in napisan recept.

 1. Cvrtnik predgrejte na 200ºC in dno košare cvrtnika pokapajte z oljčnim oljem.
 2. Cvetove brokolija dodajte v veliko skledo in brokoli pokapajte z oljčnim oljem in limoninim sokom ter začinite s soljo in poprom . Z rokami vmasirajte olje, sol in poper v brokoli. 
 3. Brokolijeve cvetove prenesite v cvrtnik in brokoli kuhajte 5 minut, premešajte in kuhajte še 5 minut, dokler brokoli ne porjavi. Odstranite brokoli iz cvrtnika in uživajte !

Mešanico začimb za ta brokoli v zračnem cvrtniku smo ohranili izjemno preprosto, tako da lahko okusite brokoli ter sol in poper.

 • Brokoli narežite na podobne velikosti:  cvetove brokolija narežite enakomerno, tako da bodo vsi enako veliki. Tako boste zagotovili enako hitrost kuhanja.
 • Kuhajte, dokler ne porjavi in ​​se ne zažge:  brokoli pražite na zraku približno 10-11 minut ali dokler ni zlato rjav. Naš je potreboval 10 minut in je bil na zunaj hrustljav ter ni bil kašast ali zažgan (sploh ni bil pretiran!).
 • Cvrtniki se razlikujejo: cvrtniki so na voljo v vseh oblikah in velikostih. Tako kot pečice se lahko tudi pri njih temperatura spreminja. Ne pozabite preveriti brokolija na polovici, da ocenite, koliko dodatnega časa potrebujete.

Ta brokoli v zračnem cvrtniku je najbolje postreči takoj (ko je najbolj hrustljav!), vendar ga boste obdržali v hladilniku, če imate ostanke. Priporočamo, da bučke shranite v nepredušni posodi za 3-4 dni.

Hranilna vrednost brokolija je resnično impresivna. Ta zelenjava je bogata z vitamini C, K, A, B6 in E. Poleg tega vsebuje pomembne minerale, kot so kalij, kalcij in železo. Ena izmed ključnih sestavin brokolija so vlaknine, ki pomagajo pri prebavi in ohranjanju zdravega prebavnega sistema. Brokoli je znan tudi po svoji visoki vsebnosti antioksidantov, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom in zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni.

Brokoli je izjemno vsestranski v kuhinji. Lahko ga pripravimo na različne načine – kuhanega, parjenega, pečenega ali surovega v solatah. Ena izmed priljubljenih metod priprave je cvrtje na zraku z uporabo air fryerja, ki brokoliju daje hrustljavo teksturo, obenem pa ohranja vse njegove hranilne snovi. Air fryer brokoli je priljubljena izbira za hitro in zdravo prilogo, saj je pripravljen v manj kot 15 minutah.

Ali ste vedeli, da brokoli spada med najpomembnejše zelenjave v boju proti raku? Vsebuje spojine, kot so sulforafan, ki imajo protirakave lastnosti. Raziskave so pokazale, da redno uživanje brokolija lahko pomaga zmanjšati tveganje za nekatere vrste raka, vključno z rakom dojke, prostate in debelega črevesa.

Poleg svojih zdravstvenih koristi je brokoli tudi okolju prijazna rastlina. Njegova pridelava zahteva manj vode in pesticidov v primerjavi z drugimi poljščinami, kar ga naredi trajnostno izbiro za okoljsko ozaveščene potrošnike.

Brokoli je resnično izjemna zelenjava, polna zgodovine, hranilnih snovi in zdravstvenih koristi. Ne glede na to, ali ga uživate surovega, kuhanega ali ocvrtega na zraku, je brokoli odlična izbira za vsakogar, ki želi izboljšati svojo prehrano in zdravje. Naslednjič, ko boste pripravljali obrok, ne pozabite dodati te neverjetne zelenjave na svoj jedilnik.

Učinki brokolija

Brokoli naj bi torej imel velik spekter delovanja:

 • krepi naš imunski sistem
 • zmanjša možnost za nastanek očesne mrene
 • dobro vpliva na bolezni srca in ožilja
 • krepi kosti
 • prepreči izrabo hrustanca v sklepih
 • se bori proti prirojenim boleznim
 • pomaga zmanjšati napredovanje raka sečnega mehurja
 • je zelenjava z najmočnejšim preventivnim delovanjem proti raku debelega črevesa
 • ima močno preventivno delovanje proti nastanku čira
 • ima močno preventivno delovanje proti raku na želodcu
 • ima močno preventivno delovanje proti raku prostate
 • ima močno preventivno delovanje proti kožnemu raku
 • ima tudi močno preventivno delovanje proti raku dojke

Priporočljivo ga je uživati tudi v nosečnosti.

Vir Wikipedia

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!