Iščete hitro in enostavno vadnico o cvrtniku slanine ? V tej objavi vas bomo naučili, kako skuhati slanino v cvrtniku v samo nekaj korakih!
Če ste nam podobni, obožujete slanino! Ne glede na to, ali imate na voljo le 10 minut in slanino raje spečete v mikrovalovni pečici ali če kuhate slanino za množice in uživate v slanini, pečeni v pečici.
Zakaj Air Fryer Slanina?
Se sprašujete, ali lahko skuhate slanino v cvrtniku? Odgovor je DA.
Ni prostora v pečici: stepamo pečena jajca ali čez noč spečemo francoski toast in nimamo prostora za peko slanine? Za to uporabite cvrtnik!
Brez dimnega nereda na štedilniku: ni hujšega kot prekaditi celotno kuhinjo zaradi kuhanja slanine na štedilniku. Air Fryer Slanina bo to preprečil!
Slanina za 1 ali 2: Potrebujete samo slanino za 1 ali 2? Kuhanje slanine v cvrtniku je res tako popolno za slanino v majhnih serijah.
Hitro: Čas pečenja slanine v zračnem cvrtniku je hiter – od 7 do 10 minut, odvisno od debeline vaše slanine.
Kako skuhati slanino v cvrtniku
- Cvrtnik predgrejte na 175ºC.
- Pripravite koščke slanine tako, da jih prerežete na pol, tako da se prilegajo vašemu cvrtniku.
- Slanino pražite na zraku 6-10 minut pri 175ºC, odvisno od debeline vaše slanine.
Slanino kuhajte v cvrtniku pri 175ºC približno 6-10 minut in jo na polovici obrnite. Čas pečenja je odvisen od debeline slanine.
- Tanko: 6-7 minut
- Srednje: 8 minut
- Gosto: 9-10 minut
Ali moram slanino prerezati na pol?
Če velikost vašega cvrtnika dopušča, lahko slanino obdržite. Lahko ga malo prepogneš samega, odsvetujemo pa zlaganje slanine.
Se vaša slanina kadi?
S številnimi preizkusi tega recepta smo ugotovili, da je glavni vzrok za dimljenje slanine prevroča nastavitev cvrtnika. Začeli smo s 200ºC in to je bilo veliko prevroče, zaradi česar se je slanina kadila.
Zato se prepričajte, da cvrtnik predgrejete na največ 175ºC, da preprečite kajenje.
Hiter nasvet: po vsakem krogu kuhanja ne pozabite odstraniti odvečne maščobe na dnu ponve cvrtnika.
Nasveti za slanino za cvrtnik
Debelina je pomembna: to velja za peko slanine na kateri koli način, tanjša kot je slanina, hitreje se bo skuhala. Spodaj si oglejte naše čase kuhanja pri 175ºC.
- Gosto: 9-10 minut
- Srednje: 8 minut
- Tanko: 6-7 minut
Odcedite odvečno maščobo: Če nameravate pripraviti več kot eno serijo slanine, poskrbite, da boste odcejali odvečno maščobo, ki bo kapljala na dno ponve. To bo pomagalo preprečiti kajenje.
Obrnite: Za enakomerno pečenje pazite, da slanino obrnete na polovici časa pečenja.
Brez prekrivanja: Kolikor je le mogoče, poskušajte slanino ne prekrivati, da se lahko čim bolj enakomerno speče. Med peko se bodo skrčili.
Ne odidite: Ko ste v dvomih, ne odidite! Vsi cvrtniki so različni, prav tako debelina slanine. Dokler ne pripravite ene serije slanine v cvrtniku z vašo specifično slanino, vam priporočamo, da ostanete blizu in uporabite svoj nos, če bi se na koncu preveč kuhali.
Shranjevanje
Kuhano slanino hranimo v hladilniku do 5 dni.
Sestavine
- 3 trakovi slanine poljubne debeline
Navodila
- Najprej segrejte cvrtnik na 175ºC.
- Nato vsak trak slanine prerežite na pol in ju položite na ponev za cvrtnik enega poleg drugega. Lahko se nekoliko prekrivajo, vendar ne do konca.
- Slanino pražite na zraku pri 175ºC za: tanko slanino: 6-7 minut, srednje veliko slanino: 8 minut ali debelo slanino: 9-10 minut. Slanino obrnite na polovici časa pečenja. Če vam je slanina všeč hrustljava, nadaljujte s kuhanjem dodatnih 30 sekund do 1,5 minute, odvisno od debeline slanine
NASVETI IN OPOMBE
- Če nameravate speči več krogov slanine, poskrbite, da boste odstranili odvečno maščobo, ki se bo nabrala na dnu ponve. To je za preprečevanje kajenja.
- Pazite na slanino, saj se zlahka zažge. Temperatura 175ºC bi morala pomagati pri preprečevanju kajenja, zato slanine ne pecite nič višje od te. Govorim iz izkušenj
DEJSTVA O HRANILNI VREDNOSTI
Kalorije: 120 kcal Ogljikovi hidrati: 0 g Beljakovine: 6 g
Maščoba: 11 g Vlaknine: 0 g Sladkor: 0 g
Hashtag z nami!
Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!