Air Fryer Slanina

Iščete hitro in enostavno vadnico o cvrtniku slanine ? V tej objavi vas bomo naučili, kako skuhati slanino v cvrtniku v samo nekaj korakih!

Air Fryer Slanina

Če ste nam podobni, obožujete slanino! Ne glede na to, ali imate na voljo le 10 minut in slanino raje spečete v mikrovalovni pečici ali če kuhate slanino za množice in uživate v slanini, pečeni v pečici.

Se sprašujete, ali lahko skuhate slanino v cvrtniku? Odgovor je DA.

Ni prostora v pečici: stepamo pečena jajca ali čez noč spečemo francoski toast in nimamo prostora za peko slanine? Za to uporabite cvrtnik!

Brez dimnega nereda na štedilniku: ni hujšega kot prekaditi celotno kuhinjo zaradi kuhanja slanine na štedilniku. Air Fryer Slanina bo to preprečil!

Slanina za 1 ali 2: Potrebujete samo slanino za 1 ali 2? Kuhanje slanine v cvrtniku je res tako popolno za slanino v majhnih serijah.

Hitro: Čas pečenja slanine v zračnem cvrtniku je hiter – od 7 do 10 minut, odvisno od debeline vaše slanine.

  1. Cvrtnik predgrejte na 175ºC.
  2. Pripravite koščke slanine tako, da jih prerežete na pol, tako da se prilegajo vašemu cvrtniku.
  3. Slanino pražite na zraku 6-10 minut pri 175ºC, odvisno od debeline vaše slanine.

Slanino kuhajte v cvrtniku pri 175ºC približno 6-10 minut in jo na polovici obrnite. Čas pečenja je odvisen od debeline slanine.

  • Tanko: 6-7 minut
  • Srednje: 8 minut
  • Gosto: 9-10 minut

Če velikost vašega cvrtnika dopušča, lahko slanino obdržite. Lahko ga malo prepogneš samega, odsvetujemo pa zlaganje slanine.

S številnimi preizkusi tega recepta smo ugotovili, da je glavni vzrok za dimljenje slanine prevroča nastavitev cvrtnika. Začeli smo s 200ºC in to je bilo veliko prevroče, zaradi česar se je slanina kadila.

Zato se prepričajte, da cvrtnik predgrejete na največ 175ºC, da preprečite kajenje.

Hiter nasvet: po vsakem krogu kuhanja ne pozabite odstraniti odvečne maščobe na dnu ponve cvrtnika.

Debelina je pomembna: to velja za peko slanine na kateri koli način, tanjša kot je slanina, hitreje se bo skuhala. Spodaj si oglejte naše čase kuhanja pri 175ºC.

  • Gosto: 9-10 minut
  • Srednje: 8 minut
  • Tanko: 6-7 minut

Odcedite odvečno maščobo: Če nameravate pripraviti več kot eno serijo slanine, poskrbite, da boste odcejali odvečno maščobo, ki bo kapljala na dno ponve. To bo pomagalo preprečiti kajenje.

Obrnite: Za enakomerno pečenje pazite, da slanino obrnete na polovici časa pečenja.

Brez prekrivanja: Kolikor je le mogoče, poskušajte slanino ne prekrivati, da se lahko čim bolj enakomerno speče. Med peko se bodo skrčili.

Ne odidite: Ko ste v dvomih, ne odidite! Vsi cvrtniki so različni, prav tako debelina slanine. Dokler ne pripravite ene serije slanine v cvrtniku z vašo specifično slanino, vam priporočamo, da ostanete blizu in uporabite svoj nos, če bi se na koncu preveč kuhali.

Kuhano slanino hranimo v hladilniku do 5 dni.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments