fbpx

Kremasta gobova omaka z belim vinom

Uživajte v okusni kremasti gobovi omaki z belim vinom, ki bo vaše brbončice razvajala s svojo bogato teksturo in aromatičnim okusom. Ta omaka je odlična izbira za obogatitev testenin ali kot priloga k pečenemu mesu.

Čas priprave: 10 minut
Sestavine:

  • 250 g svežih gob po izbiri (npr. šampinjoni, jurčki), narezane na rezine
  • 1 čebula, drobno nasekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 50 ml belega vina
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica olivnega olja ali masla
  • Sol in poper po okusu
  • Sveže nasekljane zelišča (npr. peteršilj) po želji

Navodila:

  1. V večji ponvi segrejte olivno olje ali maslo. Dodajte nasekljano čebulo in pražite, dokler ne postane steklena.
  2. Dodajte nasekljan česen in pražite še 1 minuto, da zadiši.
  3. Dodajte narezane gobe in kuhajte približno 5 minut, dokler gobe ne postanejo mehke.
  4. Prilijte belo vino in kuhajte še 2 minuti, da alkohol izpari.
  5. Primešajte smetano za kuhanje in kuhajte še nekaj minut, da se omaka zgosti. Po potrebi začinite s soljo in poprom.
  6. Omako po želji potresite s svežimi zelišči preden jo postrežete.

Nasveti:

  • Omako lahko prilagodite svojemu okusu z dodatkom različnih začimb ali dodatkov, kot so nariban parmezan ali drobno narezana panceta za dodatno globino okusa.
  • Za bolj intenziven okus omako kuhajte na nižji temperaturi dlje časa.

Hranilna vrednost (na porcijo):

  • Kalorije: 180 kcal
  • Ogljikovi hidrati: 5 g
  • Beljakovine: 3 g
  • Maščobe: 15 g
  • Vlaknine: 1 g
  • Sladkor: 2 g

Čas priprave: 10 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Število porcij: 2 osebi

Ali ste vedeli: Gobova omaka je priljubljena v kuhinjah po vsem svetu in je znana po svoji sposobnosti, da obogati okus različnih jedi. Belo vino v omaki dodaja kompleksnost okusa, medtem ko smetana poskrbi za kremasto teksturo. Gobe so bogate z vitaminom D, ki je pomemben za zdravje kosti, in so odličen vir vlaknin.

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments