Želite najti popoln recept za puhaste ameriške palačinke, ki vedno uspejo? Všeč vam bodo te puhaste palačinke z rjavim maslom, narejene iz preprostih sestavin, idealne za zdrav zajtrk.
Ameriške palačinke za zajtrk so vedno dobra ideja. To je resnično najboljši recept za puhaste ameriške palačinke in veselim se, da ga boste preizkusili. Narejene so iz preprostih sestavin in pripravljene v manj kot 20 minutah.
Najboljši recept za ameriške puhaste palačinke!
V tej objavi delimo nasvete in trike, kako narediti ameriške palačinke (imamo jih kar nekaj v rokavu). Tega ne boste želeli zamuditi!
- Preproste sestavine
- Narejeno z rjavim maslom
- Tako puhasto
- Enostaven za zamrzovanje
Sestavine za ameriške palačinke
- 1,5 skodelice univerzalne moke
- 3 čajne žličke pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 3 žlice nesoljenega masla, razdeljene na 3 dele
- 2 velika jajca
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička čistega vanilijevega ekstrakta
- 1 skodelica + 2 žlici nesladkanega mandljevega mleka*
Navodila
- Začnite z mešanjem suhih sestavin. V posodo dodajte moko, pecilni prašek in sol. Sestavine zmešajte in jih nato presejte skozi fino sito, da se prepričate, da v suhih sestavinah ni grudic. Postavite na stran.
- Naredite rjavo maslo tako, da segrejete svetlo ponev na srednje nizki temperaturi. Dodajte maslo v ponev.
- Naredite rjavo maslo tako, da segrejete svetlo ponev na srednje nizki temperaturi. Dodajte maslo v ponev.
- Začele se bodo tvoriti majhne rjave pikice (to so pražene mlečne beljakovine). Ko te mlečne beljakovine postanejo zlato rjave, odstranite maslo s štedilnika in ga prelijte v ločeno posodo. Pazite, da masla ne pustite predolgo na štedilniku, potem ko mlečne beljakovine postanejo rjave, saj se maslo zelo hitro zažge. Maslo postavite na stran.
- Zmešajte mokre sestavine. V veliko posodo dodajte rumenjake in jih stepite. Dodajte rjavi sladkor in vanilijev ekstrakt ter zmešajte, da postane zmes homogena. Dodajte mandljevo mleko jajcem in rjavemu sladkorju ter premešajte. Postavite na stran.
- Nato stepite beljake. To bo vaše palačinke naredilo dodatno puhaste. Beljake dodajte v kovinsko posodo in jih stepajte, dokler se ne začnejo tvoriti čvrsti vrhovi. To lahko storite z metlico ali električnim mešalnikom.
- Zdaj zmešajte vse sestavine skupaj. Suhe sestavine dodajte v posodo z mešanico jajc in rjavega sladkorja. Mešajte, dokler se ne povežejo.
- Nato dodajte rjavo maslo v maso za palačinke in mešajte, dokler ni dobro premešano.
- Nazadnje vmešajte stepen beljak v maso za palačinke. Bodite previdni, da ne mešate preveč. Mešajte le toliko, da se sestavine povežejo. Maso želite ohraniti lahko in puhasto.
- Palačinke pripravite takoj po mešanju mase. To je pomembno. Segrejte veliko nelepljivo ponev na srednje nizki temperaturi. Dodajte malo masla v ponev.
- Ko se maslo stopi, dodajte približno 1/3 skodelice mase na ponev in pecite 2-3 minute na vsaki strani, obrnite, ko se začnejo tvoriti mehurčki v sredini palačink. Obrnite, ko so palačinke zlato rjave in puhaste. Ponovite, dokler ne porabite vse mase za palačinke.
- Dodajte svoje najljubše prelive.
Nasveti
- Tri sestavine, ki naredijo te palačinke puhaste, so: 1. pecilni prašek, 2. stepene beljake in 3. peka palačink takoj po pripravi mase.
- Pecilni prašek se aktivira takoj, ko pride v stik z mokrimi sestavinami. Palačinke želite speči čim prej, dokler je pecilni prašek še aktiven.
- Uporabljamo svetlo ponev, da lažje spremljamo, kdaj se rjavo maslo začne rjaveti. Če uporabljate temno ponev, je težje opaziti, kdaj se rjavo maslo rjavi, kar otežuje preprečevanje, da se ne zažge.
- Ko pripravljate rjavo maslo, pazite, da ga ves čas opazujete in redno mešate, da se ne zažge.
- Ta masa za palačinke je gostejša, vendar bi jo morali z lahkoto zajeti iz posode in vliti v ponev. Če je vaša masa preveč gosta, dodajte eno žlico mandljevega mleka naenkrat. nežno vmešajte mleko v maso, pri tem pa poskušajte ohraniti zračne mehurčke v masi.
Kako zamrzniti ameriške palačinke?
- Pustite, da se palačinke popolnoma ohladijo.
- Nato zložite 2 palačinki eno na drugo in ju zavijte v kos plastične folije.
- Potem ju tesno zavijte še v kos aluminijaste folije.
- Zamrznite do 3 mesece.
Za odtajanje: zamrznjene palačinke odvijte in pustite stati na pultu 5 minut. Ločite jih in nato dajte v toaster ter jih popečite, dokler ne postanejo zlato rjave in vroče.
Recepti za palačinke
Ali ste vedeli?
Ameriške palačinke so priljubljena jed za zajtrk po vsem svetu. Njihova zgodovina sega v 19. stoletje, ko so se v Združenih državah Amerike začeli pojavljati prvi recepti za “flapjacks” ali “griddle cakes.” Danes so znane po svoji puhasti in mehki teksturi, ki je rezultat uporabe pecilnega praška in stepanja beljakov.
Ena zanimivost o ameriških palačinkah je, da so zelo prilagodljive. Tradicionalno se postrežejo s sirupom iz javorja, maslom in svežim sadjem, vendar lahko dodate tudi različne dodatke, kot so čokoladni koščki, orehi ali celo slanina. Zaradi te vsestranskosti so priljubljene med otroki in odraslimi.
Poleg tega imajo ameriške palačinke svoj poseben dan! Nacionalni dan palačink se praznuje vsak četrti torek v februarju v Združenih državah. Ta dan, znan kot “Pancake Day” ali “Shrove Tuesday,” je čas za praznovanje in uživanje v tej slastni jedi.
Še ena zanimivost je, da so ameriške palačinke priljubljena izbira športnikov. Zaradi visoke vsebnosti ogljikovih hidratov in beljakovin so odličen vir energije, ki pomaga pri regeneraciji mišic po vadbi.
Ne glede na to, ali jih pripravljate za poseben zajtrk z družino ali kot okusno poslastico za nedeljski brunch, ameriške palačinke vedno prinašajo nasmeh na obraz in zadovoljstvo na krožnik. Preizkusite naš recept in odkrijte, zakaj so te puhaste palačinke tako zelo priljubljene!
Ameriške palačinke so več kot le preprosta jed za zajtrk – so prava kulinarična izkušnja, ki v sebi skriva zanimive zgodbe in tradicije. Ste vedeli, da so ameriške palačinke že stoletja del ameriške kulture? Prve omembe palačink segajo v čas naseljevanja Nove Anglije, kjer so bile priljubljena jed med priseljenci.
Ameriške palačinke so zaradi svoje priljubljenosti postale del mnogih zanimivih tekmovanj. V Kansasu, v majhnem mestu Liberal, se že od leta 1950 odvija tradicionalno tekmovanje v metanju palačink, kjer se tekmovalci pomerijo v hitrosti in spretnosti obračanja palačink v ponvi. Ta dogodek privablja obiskovalce iz vsega sveta in je edinstven primer, kako lahko preprosta jed postane središče lokalne tradicije in zabave.
Poleg tega imajo ameriške palačinke poseben pomen v popularni kulturi. Pogosto jih vidimo v ameriških filmih in televizijskih serijah, kjer so simbol družinskega zajtrka in prijetnih jutranjih trenutkov. Ta podoba je prispevala k njihovi globalni prepoznavnosti in priljubljenosti.
Ameriške palačinke so tudi odličen primer kulinarične ustvarjalnosti. Osnovni recept je mogoče prilagoditi na nešteto načinov. Od dodajanja borovnic, banan ali čokoladnih koščkov v testo, do eksperimentiranja z različnimi prelivi, kot so grški jogurt, med, oreščki ali celo slana slanina – možnosti so neskončne.
Za ljubitelje zdravega prehranjevanja so ameriške palačinke lahko tudi hranilno bogata izbira. Z uporabo polnozrnate moke, kokosovega sladkorja ali rastlinskih mlečnih alternativ lahko ustvarite različice, ki so bolj prijazne za vaše telo, ne da bi pri tem žrtvovali okus in puhasto teksturo.
In nenazadnje, ameriške palačinke so odličen način za skupno kuhanje in povezovanje z družino in prijatelji. Priprava palačink je preprosta, a zabavna dejavnost, kjer lahko vsakdo prispeva svoj del – od mešanja sestavin do obračanja palačink v ponvi. Skupaj pripravljen in zaužit zajtrk je vedno najbolj okusen.
Zato ne čakajte – preizkusite naš recept za ameriške palačinke in doživite veselje, ki ga prinaša ta priljubljena jed!
Hashtag z nami!
Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!