Kako zamrzniti avokado

Se sprašujete, kako zamrzniti avokado? Zelo preprosto je in pokazali vam bomo, kako! Zamrznite rezine avokada, da jih pozneje uporabite v smutijih, prelivih in omakah.

Se sprašujete, kako zamrzniti avokado? V tej objavi vam bomo ponudili enostavno vadnico za zamrzovanje avokada. Poleg tega delimo, kaj lahko storite, ko odtalite zamrznjene avokade!

Kako zamrzniti avokado

Zamrzovanje avokada za kasnejšo uporabo v smutijih je eden od naših trikov za pripravo smutijev! Ne le, da na ta način dobite kremasto strukturo avokada v svojih smutijih, izkoristite tudi vse prehranske prednosti, ki jih vsebuje avokado superživilo.

In bonus! Narezan avokado, ki je bil zamrznjen, lahko uporabite v več kot SAMO smutijih. Spodaj vas bomo popeljali skozi nekaj naših najljubših načinov.

Obstaja veliko razlogov, zakaj zamrzniti avokado in ga imeti pri roki za pozneje. Nekateri naši priljubljeni vključujejo:

Pri roki preveč avokada: Kupite preveč avokada? Ali pa naj vaši ‘cadosi VSE zorijo naenkrat? Zamrznite jih, preden se pokvarijo!

Enostavna priprava smutijev: RADI “skrivamo” avokado v smutije! Ne samo, da vašim smutijem dodajo super kremasto teksturo, ampak imajo tudi resno hranljivo moč.

Za vmešavanje v recepte: Če pripravljate pomake ali prelive, ki vsebujejo avokado, je zamrzovanje nekaj takšnih rezin in nato odmrzovanje, preden jih vmešate v vaš recept, zelo enostavno in prijazno za pripravo obroka.

Zamrzovanje avokada je preprosto kot 1-2-3. Vodili vas bomo skozi:

Na velik krožnik ali majhen pekač položite pergamentni papir in ga postavite na stran. To boste potrebovali za rezine avokada!

Avokado razpolovite in odstranite koščico ter kožo, nato pa avokado narežite na tanke rezine in položite neposredno na pergamentni papir. 

Zamrznite za 20-30 minut ali dokler ne zmrzne na dotik.

Ko so rezine avokada popolnoma zamrznjene, jih vzemite iz zamrzovalnika. Uporabite ga takoj v smutiju ali receptu. V nasprotnem primeru rezine položite v vrečko ali posodo, primerno za zamrzovanje, in jo vrnite v zamrzovalnik za kasnejšo uporabo.

Vaš zamrznjen avokado bo v zamrzovalniku zdržal do 3 mesece.

Zamrznjen avokado je lahko izjemno vsestranski! Te čudovite zelene rezine radi uporabljamo v vsem, od smutijev do guaca do prelivov in omak. Poleg tega vam ne bo treba nikoli skrbeti, če se vaš svež avokado spet pokvari, ko imate pri roki zamrznjen avokado

Radi uporabljamo zamrznjen avokado v smutijih, ker smutijem daje super kremasto teksturo, obenem pa vsebuje ogromno odličnih hranil. Poleg tega, ko zamrznjen avokado daste v smoothie, pomaga ohranjati smoothie prijetno hladen brez uporabe ledu. Dvojna zmaga!

Oglejte si naš recept za avokadov smoothie in naš zeleni smoothie . In zdaj, ko ste profesionalec pri zamrzovanju avokada, lahko avokado dodate kateremu koli našemu receptu za smoothie, ki ga vaše srce poželi.

Za odmrzovanje zamrznjenih rezin avokada jih preprosto odstranite iz vrečke za zamrzovanje, kolikor jih želite uporabiti, in jih postavite na krožnik pri sobni temperaturi za 30 minut ali dokler se rezine avokada ne ohladijo, vendar ne zamrznjene na dotik.

Zamrzovanje avokada nekoliko spremeni njegovo teksturo, zato ne priporočamo uporabe rezin avokada, ki so bile zamrznjene v receptih, kjer se avokado uporablja narezan na rezine. To vključuje: avokadov toast, solate z rezinami avokada itd.

Če ga shranite v nepredušni posodi v zamrzovalniku, bo vaš zamrznjen avokado zdržal do 3 mesece.

Profesionalni nasvet: na vrečko ali posodo, ki jo uporabljate, napišite datum, ko ste rezine avokada dali v zamrzovalnik, da boste vedeli, kako dolgo jih morate uporabljati.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

5 1 vote
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments