Kako zamrzniti banane

Seveda, čeprav ste eden tistih, ki ne prenesejo metanja celih banan v zamrzovalnik – olupljene in vse, saj porjavijo in vas prestrašijo, sem pripravil preprost vodič o tem, kako pravilno zamrzniti banane, da ne boste imeli neprijetnih presenečenj v zamrzovalniku.

Kako zamrzniti banane

Letošnje leto je leto, v katerem NOBENA BANANA NE ZAOSTAJE. Torej, namesto da jih pustite, da postanejo preveč zrele in jih zavržete, bodite proaktivni in jih zamrznite za pozneje! Posebej rad zamrznem banane za smutije, vendar obstaja toliko različnih načinov, kako jih lahko uporabiš.

V Zdrav Zajtrk smo razvili SUPER enostaven sistem za ostanke banan in želeli smo ga deliti z vsemi vami! Gre za zelo preprost sistem, ki se zdi pretiran, toda ko imate v zamrzovalniku popolno vrečko zamrznjenih banan, ki niso zažgane v zamrzovalniku, niso kašaste in se ne držijo skupaj, se nam boste zahvalili. Poglejte, kako zamrzniti banane.

  • Popolnoma zrele banane
  • Oster nož
  • Pergamentni papir
  • Pecilna folija
  • Galonska vreča

Pripravite pekač s pergamentnim papirjem, da boste rezine banan lahko položili na ravno in jih zamrznili, preden jih pripravite za shranjevanje.

Zgrabite banane in jih olupite. Nobenega nannerja ne diskriminiramo – rumenega ali rjavega, odločite se sami. Vse, kar morate storiti, je, da narežete banane na 1/4-1/2 palčne kroge in jih položite na pergamentni papir.

Narezane banane postavite v zamrzovalnik za vsaj 30 minut ali dokler banane popolnoma ne zamrznejo.

Kratek odgovor, DA. Če preskočite ta korak, bodo vsi skupaj zmrznili v veliki kašasti kepi in ko boste zjutraj pripravljeni pripraviti smoothie, jih boste morali odtaliti ali pa se z ledom pobrati skozi kepo zamrznjenega nanerja. Nihče nima časa za to.

Odstranite pekač iz zamrzovalnika in z lopatko odstranite banane iz pekača. Zamrznjene narezane banane takoj prenesite v vrečko, primerno za zamrzovanje. Iz vrečke odstranite čim več zraka, jo zaprite in shranite v zamrzovalnik za enostaven dostop do popolnoma zamrznjenih banan!

Vaši kovanci banane bodo v zamrzovalniku zdržali do 3 mesece. Na vrečko obvezno napišite datum, da boste vedeli, koliko časa je minilo!

Vsak recept, ki zahteva bananin pire, ali kateri koli recept za smoothie, ki zahteva zamrznjene banane! Imate neskončne možnosti! Spodaj si oglejte nekaj naših najljubših receptov za banane.

Banane so ena izmed najbolj priljubljenih vrst sadja na svetu, vendar obstaja veliko zanimivih dejstev, ki jih morda ne poznate. Čeprav se morda sliši nenavadno, banane tehnično spadajo med jagode. Botaniki jih opredeljujejo kot jagode, ker rastejo iz cvetov z eno samo jajčnikom in imajo mesnato sredico. Banane so naravni vir energije, saj so bogate z ogljikovimi hidrati, predvsem naravnimi sladkorji, kot so glukoza, fruktoza in saharoza. Zaradi tega so idealen prigrizek za hiter vir energije, še posebej za športnike.

Banane vsebujejo veliko kalija. Ena srednje velika banana vsebuje približno 400-450 mg kalija, kar je približno 10% dnevno priporočene količine. Kalij je pomemben za vzdrževanje zdravega krvnega tlaka in delovanje mišic. Na svetu obstaja več kot 1000 različnih vrst banan. Najbolj znana in pogosto uporabljena sorta je Cavendish, ki predstavlja večino svetovne proizvodnje banan.

Čeprav jih pogosto imenujemo bananina drevesa, banane v resnici rastejo na velikih rastlinah, ki so bližje travam kot drevesom. Bananina rastlina je največja cvetoča zelnata rastlina na svetu. Podobno kot jabolka in lubenice, banane plavajo v vodi zaradi nizke gostote v primerjavi z vodo. To je zanimiv eksperiment, ki ga lahko preizkusite doma.

Banane imajo naravne antacidne lastnosti, ki lahko pomagajo nevtralizirati želodčno kislino in zmanjšati simptome zgage. Ekvador je največji izvoznik banan na svetu, sledijo mu Filipini, Kostarika, Kolumbija in Gvatemala. Te države skupaj predstavljajo večino svetovne proizvodnje in izvoza banan. Banane vsebujejo tudi triptofan, aminokislino, ki jo telo pretvori v serotonin. Serotonin je nevrotransmiter, ki pomaga uravnavati razpoloženje in lahko prispeva k izboljšanju splošnega počutja.

Banane so tako vsestranske in koristne, da je njihova priljubljenost povsem razumljiva. Naslednjič, ko boste jedli banano, se spomnite na vsa ta zanimiva dejstva, ki jih prinaša to čudovito sadje.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

5 1 vote
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments