fbpx

Jabolčna Granola z Jogurtom

Jabolčna granola z jogurtom je odličen način, kako začeti dan z okusnim in hranljivim zajtrkom. Ta preprosta kombinacija združuje hrustljavo granolo z svežimi koščki jabolk in kremastim jogurtom, kar daje ravnotežje med sladkostjo in teksturo. S tem receptom lahko ustvarite zajtrk, ki je poln hranil in idealen za vsak dan v tednu. Ne glede na to, ali ga pripravljate za sebe ali za družino, bo ta jed zagotovo zadovoljila vaše želje in vas napolnila z energijo.

Jabolčna Granola z Jogurtom

15 minut

  • 2 skodelici granole (po izbiri, domače ali kupljene)
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 1 skodelica grškega jogurta (ali jogurta po izbiri)
  • 1-2 žlici medu ali javorjevega sirupa (po želji)
  • 1/2 čajne žličke cimeta (po želji)
  • Nekaj svežih jagod ali drugih sadežev za dekoracijo (neobvezno)
  1. Jabolko operite, odstranite peške in ga narežite na majhne koščke.
  2. Če želite, lahko koščke jabolka rahlo potresete s cimetom, da dodate dodaten okus.
  3. V skledi zmešajte granolo in koščke jabolka.
  4. V drugi skledi zmešajte grški jogurt z medom ali javorjevim sirupom, če uporabljate.
  5. V skodelico ali krožnik najprej nanesite plast jogurta, nato dodajte mešanico granole in jabolk.
  6. Po želji dodajte nekaj svežih jagod ali drugih sadežev za dekoracijo in dodatno svežino.
  • Granolo lahko pripravite doma z dodajanjem oreščkov, semen in suhega sadja.
  • Če imate raje mehkejše jabolke, jih lahko za nekaj minut na hitro popečete na ponvi z malo cimetom in medom.
  • Granolo in jogurt lahko pripravite vnaprej in shranite v hladilniku, da prihranite čas zjutraj.
  • Kalorije: 350
  • Ogljikovi hidrati: 50 g
  • Beljakovine: 15 g
  • Maščoba: 10 g
  • Vlaknine: 5 g
  • Sladkor: 20 g
  • Čas priprave: 15 minut
  • Čas kuhanja: Ni potrebno

Recept zadostuje za 2 osebi.

Granola, ki se pogosto uporablja v različnih zajtrkih in prigrizkih, ima dolgo zgodovino in se je prvotno razvila v Združenih državah v 19. stoletju. Narejena iz ovsenih kosmičev, oreščkov in semen, se granola pogosto peče, da postane hrustljava in slastna. Jabolka, ki so prav tako stara in cenjena, izvirajo iz Azije in so se širila po svetu skozi stoletja. Kombinacija teh dveh hranilnih sestavin je odlična za zajtrk zaradi njihovega slajenja in vlaknaste vsebine.

Jogurt, ki je ključen sestavni del tega recepta, je znan po svojih probiotičnih lastnostih, ki podpirajo zdravje prebavil. Grški jogurt, še posebej, je bogat z beljakovinami, kar vam pomaga ohranjati občutek sitosti dlje časa. Z dodajanjem medu ali javorjevega sirupa lahko enostavno prilagodite sladkost glede na svoje preference. Ta preprosta jed je popolna za tiste, ki iščejo hitro, a hranljivo možnost za zajtrk, ki se lahko prilagodi različnim okusom in prehranskim potrebam.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

5 1 vote
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments