Ovseni kosmiči z borovnicami

Pripravite te ovsene kosmiče z borovnicami, da boste lahko jutri zjutraj pripravili zajtrk! Vsi enaki okusi borovničevega mafina, vendar 100% boljši za vas!

Ovseni kosmiči z borovnicami

Borovnice so zvezda tega recepta za ovsene kosmiče z grškim jogurtom. Pretlačijo jih naravnost v oves in zmešajo s kremastim grškim jogurtom, chia semeni, medom, mandljevim mlekom in malo limonine lupinice, da imajo okus točno kot borovničev mafin!

Ta recept za borovničev ovseni kosmič z mandljevim mlekom je izjemno enostaven za pripravo, je brez rafiniranega sladkorja in uporablja prave sestavine. Tukaj je tisto, kar potrebujete:

  • Ovsena kaša (tudi oves, ki se hitro skuha, deluje!)
  • Mandljevo mleko je manj kalorično, a vsako mleko deluje. Preizkusite naš recept za domače mandljevo mleko !
  • Sveže borovnice – če ne najdete svežih borovnic, so primerne tudi zamrznjene borovnice.
  • Grški jogurt – Grški jogurt temu receptu ne doda le beljakovin, ampak ga naredi tudi gostega, kremastega in podobnega sladici. Lahko uporabite navaden, z okusom vanilije ali celo borovnice.
  • Med – med je popolnoma naravno sladilo, ki doda čudovit okus temu receptu z borovničevim ovsom.
  • Ekstrakt vanilije – nikoli ne boste zgrešili z kančkom vanilije!
  • Chia semena – chia semena so polna zdravih maščob. Skoraj vsi naši recepti za ovsene kosmiče za eno noč zahtevajo chia semena, saj resnično najbolje popestrijo vašo ovseno kašo. Ko se namočijo v tekočini, se razširijo, zaradi česar je vaš oves čez noč veliko bolj voluminozen.
  • Limonina lupinica – ne preskočite tega dela. Ponavljam, čez noč pripravite borovničev ovseni kosmič z limonino lupinico!

Ali želite pripraviti ta recept za ovsene kosmiče za eno noč 100 % rastlinskega izvora? Tukaj je nekaj zamenjav sestavin, ki vam bodo pri tem pomagale.

Jogurt – če iščete ovsene kosmiče brez jogurta, ste prišli na napačno mesto. Če ste v dvomih, zamenjajte grški jogurt z rastlinskim jogurtom. Jogurt resnično pomaga narediti ta recept izjemno kremast in nasiten.

Med – nekaj preprostih zamenjav za med sta javorjev sirup in agavin nektar, oba na rastlinski osnovi.

Mandljevo mleko – čeprav je mandljevo mleko že vega, lahko uporabite katero koli mleko, na primer sojino ali ovseno! PS: tukaj poskusite naše domače ovseno mleko .

Jagode – če nimate svežih ali zamrznjenih borovnic, lahko uporabite poljubno jagodičevje. Poskusite jagode, maline ali celo trojne jagode!

Oves – nimate staromodnega ovsa? Namesto tega uporabite hitro kuhanje. Ta recept lahko celo spremenite, da bo bolj podoben našim ovsenim kosmičem, narezanim čez noč , in uporabite tudi hitro skuhane ovsene kosmiče.

Če uporabljate certificirane ovsene kosmiče brez glutena, je ta recept brez glutena!

Upate, da boste temu receptu dodali več beljakovin? Najboljši in najhitrejši način za to je uporaba beljakovin v prahu. Priporočamo približno 1 žlico na porcijo, da ne postane preveč kredasta.

Oves čez noč hranite v nepredušni posodi, kot je steklena posoda za pripravo obrokov, v hladilniku do 3-5 dni.

Večina ljudi poje ovsene kosmiče čez noč hladne in zato priporočamo, da jih uživate. Ko se borovničev oves čez noč namoči, bodo ovseni kosmiči postali žvečilni in okusni, zaradi česar bodo zelo lahko prebavljivi.

Če želite, lahko svoj nočni oves zjutraj popolnoma pogrejete. Priporočamo približno 60 sekund v mikrovalovni pečici.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments