fbpx

Palačinke z Rikoto in Jagodami

Palačinke z rikoto in jagodami so odličen način, kako svojemu jutru dodati pridih elegance. Sveže, sočne jagode in kremasta rikota skupaj ustvarita božansko kombinacijo, ki bo navdušila tako vaše brbončice kot tudi oči. Te palačinke so popolne za vikend zajtrk ali posebno priložnost, ko želite razvajati sebe in svoje najdražje. Priprava je preprosta, rezultat pa vedno spektakularen.

Palačinke z Rikoto in Jagodami

25 minut

  • 1 skodelica moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 3/4 skodelice mleka
  • 1/2 skodelice rikote
  • 2 jajci, ločeni
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 1 skodelica svežih jagod, narezanih
  • 1 žlica masla za peko
  • Sladkor v prahu za posipanje (po želji)
  • Javorjev sirup ali med za preliv (po želji)
  1. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
  2. V ločeni skledi zmešajte mleko, rikoto, rumenjake in vaniljev ekstrakt, dokler ni zmes gladka.
  3. Mokre sestavine nežno vmešajte v suhe sestavine, dokler se ne povežejo.
  4. V drugi skledi stepite beljake, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
  5. Stepene beljake nežno vmešajte v testo, da ostane rahlo in zračno.
  6. Na srednje vročem ponvi segrejte malo masla. Zajemalko nalijte testo na ponev in ga rahlo razmažite.
  7. Pecite, dokler se na površini ne začnejo pojavljati mehurčki, nato obrnite in pecite še 1-2 minuti, dokler palačinke niso zlato rjave.
  8. Palačinke postrezite z narezanimi jagodami, sladkorjem v prahu in javorjevim sirupom ali medom po želji.
  • Da bodo palačinke še bolj puhaste, uporabite rahlo stepene beljake.
  • Rikoto lahko zamenjate s skuto ali mascarponejem za nekoliko drugačen okus.
  • Poskusite dodati naribano limonino lupino v testo za osvežujoč pridih.
  • Kalorije: 250
  • Ogljikovi hidrati: 28 g
  • Beljakovine: 10 g
  • Maščoba: 10 g
  • Vlaknine: 1 g
  • Sladkor: 8 g
  • Čas priprave: 10 minut
  • Čas kuhanja: 15 minut

Recept zadostuje za 4 osebe.

Rikota, italijanski sveži sir, je narejena iz sirotke, ki ostane po proizvodnji drugih sirov. Zaradi tega je lažja in manj mastna od mnogih drugih sirov, vendar še vedno bogata s kalcijem in beljakovinami. Zgodovina rikote sega daleč nazaj v čas starih Rimljanov, kjer je bila priljubljena zaradi svoje vsestranskosti in hranljivosti. V kombinaciji s svežimi jagodami, ki so bogate z vitaminom C in antioksidanti, te palačinke ponujajo ne samo čudovit okus, ampak tudi številne zdravstvene koristi.

Jagode, kot jih poznamo danes, so se razvile iz divjih jagod v 18. stoletju v Evropi, zdaj pa so eden najbolj priljubljenih sadežev na svetu. Njihova naravna sladkost in živa rdeča barva jih naredijo popolno dopolnilo k nežnemu okusu rikote. Te palačinke so tako čudovit način, kako uživati v preprostem, a razkošnem obroku, ki združuje tradicijo in sveže sestavine.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments