Palačinke z limono so popolna izbira za tiste dni, ko si želite nekaj lahkega, a hkrati okusnega. Z njihovo preprosto pripravo lahko brez težav ustvarite zdrav in okusen zajtrk ali prigrizek. Kombinacija svežih limoninih not z mehko teksturo palačink bo očarala vse ljubitelje citrusev. Zdaj pa poglejmo, kako enostavno pripraviti te osvežujoče palačinke!
Pregled vsebine
Čas priprave
20 minut
Sestavine
- 1 skodelica moke
- 1 žlica sladkorja
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke soli
- 1 skodelica mleka
- 1 jajce
- 2 žlici stopljenega masla
- Sok in naribana lupina 1 limone
- 1 žlica limonovega soka za preliv
Navodila
- V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
- V drugi skledi zmešajte mleko, jajce in stopljeno maslo.
- Dodajte limonino lupino in sok v mokre sestavine.
- Mokre sestavine vlijte v suhe in premešajte, dokler se ne povežejo. Pazite, da ne premešate preveč – rahlo grudicasto testo je popolno.
- Na srednje vročem ponvi segrejte malo masla ali olja.
- Z zajemalko nalijte testo na ponev in pecite, dokler se ne pojavijo mehurčki na površini. Obrnite in pecite še 1-2 minuti, dokler niso zlato rjave.
- Palačinke postrezite z limonovim sokom in, po želji, z malo sladkorja v prahu.
Nasveti
- Za bolj intenziven okus limone lahko dodate še malo limonine lupine v testo.
- Palačinke lahko postrežete s svežim sadjem, grškim jogurtom ali medom za dodatno sladkost.
- Poskusite dodati malo vanilije za dodatni aromatičen okus.
Recepti za palačinke
Hranilna vrednost (na porcijo)
- Kalorije: 210
- Ogljikovi hidrati: 30 g
- Beljakovine: 6 g
- Maščoba: 7 g
- Vlaknine: 1 g
- Sladkor: 8 g
Čas priprave in čas kuhanja
- Čas priprave: 10 minut
- Čas kuhanja: 10 minut
Za koliko oseb je recept
Recept zadostuje za 4 osebe.
Ali ste vedeli?
Palačinke z limono niso le okusne, ampak tudi polne zanimivosti. Prva omemba palačink sega vse do antične Grčije, kjer so jih pripravljali na različnih vrstah peči. V srednjem veku so bile palačinke prepoznane kot pomemben del evropske kulinarike. Tudi limone imajo dolgo zgodovino; so bile v antičnih časih znane kot cenjeni antioksidant in zdravilo. V kombinaciji s palačinkami dodajo svežino in živahnost, ki jo je težko premagati.
Limonin sok, ki ga dodamo v testo, ne le da izboljša okus, ampak tudi pomaga pri boljši prebavljivosti. Poleg tega, limona vsebuje vitamin C, ki je ključen za imunski sistem. Kljub svoji preprostosti, so palačinke z limono postale priljubljen zajtrk zaradi svoje enostavne priprave in okusnega rezultata. Z dodajanjem limonine lupine se testo obogati z dodatnimi aromami, kar naredi ta recept idealen za poseben zajtrk ali prigrizek. Ko imate obisk, bodo te palačinke zagotovo navdušile!
Hashtag z nami!
Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!
VEČ NAŠIH NAJLJUBŠIH…