fbpx

Palačinke z limono

Palačinke z limono so popolna izbira za tiste dni, ko si želite nekaj lahkega, a hkrati okusnega. Z njihovo preprosto pripravo lahko brez težav ustvarite zdrav in okusen zajtrk ali prigrizek. Kombinacija svežih limoninih not z mehko teksturo palačink bo očarala vse ljubitelje citrusev. Zdaj pa poglejmo, kako enostavno pripraviti te osvežujoče palačinke!

Palačinke z limono

20 minut

  • 1 skodelica moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1 skodelica mleka
  • 1 jajce
  • 2 žlici stopljenega masla
  • Sok in naribana lupina 1 limone
  • 1 žlica limonovega soka za preliv
  1. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
  2. V drugi skledi zmešajte mleko, jajce in stopljeno maslo.
  3. Dodajte limonino lupino in sok v mokre sestavine.
  4. Mokre sestavine vlijte v suhe in premešajte, dokler se ne povežejo. Pazite, da ne premešate preveč – rahlo grudicasto testo je popolno.
  5. Na srednje vročem ponvi segrejte malo masla ali olja.
  6. Z zajemalko nalijte testo na ponev in pecite, dokler se ne pojavijo mehurčki na površini. Obrnite in pecite še 1-2 minuti, dokler niso zlato rjave.
  7. Palačinke postrezite z limonovim sokom in, po želji, z malo sladkorja v prahu.
  • Za bolj intenziven okus limone lahko dodate še malo limonine lupine v testo.
  • Palačinke lahko postrežete s svežim sadjem, grškim jogurtom ali medom za dodatno sladkost.
  • Poskusite dodati malo vanilije za dodatni aromatičen okus.
  • Kalorije: 210
  • Ogljikovi hidrati: 30 g
  • Beljakovine: 6 g
  • Maščoba: 7 g
  • Vlaknine: 1 g
  • Sladkor: 8 g
  • Čas priprave: 10 minut
  • Čas kuhanja: 10 minut

Recept zadostuje za 4 osebe.

Palačinke z limono niso le okusne, ampak tudi polne zanimivosti. Prva omemba palačink sega vse do antične Grčije, kjer so jih pripravljali na različnih vrstah peči. V srednjem veku so bile palačinke prepoznane kot pomemben del evropske kulinarike. Tudi limone imajo dolgo zgodovino; so bile v antičnih časih znane kot cenjeni antioksidant in zdravilo. V kombinaciji s palačinkami dodajo svežino in živahnost, ki jo je težko premagati.

Limonin sok, ki ga dodamo v testo, ne le da izboljša okus, ampak tudi pomaga pri boljši prebavljivosti. Poleg tega, limona vsebuje vitamin C, ki je ključen za imunski sistem. Kljub svoji preprostosti, so palačinke z limono postale priljubljen zajtrk zaradi svoje enostavne priprave in okusnega rezultata. Z dodajanjem limonine lupine se testo obogati z dodatnimi aromami, kar naredi ta recept idealen za poseben zajtrk ali prigrizek. Ko imate obisk, bodo te palačinke zagotovo navdušile!

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments