Avokadov smoothie

Pojejte zelenjavo s tem okusnim avokadovim smutijem iz 4 sestavin ! Vse kar potrebujete je špinača, banana, mandljevo mleko in seveda — avokado!

Avokadov smoothie

Kje ste moji ljubitelji zelenih smutijev?! Pri Zdrav Zajtrk imamo velike oboževalce zelenih smutijev in ta smuti z avokadom ni nobena izjema. Ne samo, da ima odličen okus, je poln zdravih sestavin, ki vam bodo všeč.

Oh pereče vprašanje,  ali so zeleni smutiji res tako dobri za vas?  Če jih naredite prave, so! Recepti za zelene smutije, kot je ta avokadov smuti, so lahko odlični za pridobitev VELIKO hranilnih snovi v enem obroku.

Pri večini zelenih smutijev je zelena barva posledica zelenjave, ki jo uporabljate, kot so ohrovt, špinača in avokado. Za ta smuti smo se odločili za avokado in špinačo. Zelenjavo je lahko dolgočasno jesti, ko pa jo daste v smuti. Je lahko svež in oh tako okusen.  Zeleni so:

 • Visoka vsebnost  vlaknin
 • Polna beljakovin
 • Polna  vitaminov in mineralov
 • Avokado se ponaša z zdravimi maščobami !

Ta slasten avokadov smoothie je sestavljen iz ŠTIRIH sestavin. Tako je, do tega hranljivega in okusnega smutija vas loči manj kot peščica sestavin. Potrebovali boste:

Ta avokadov smoothie je enostaven kot 1-2-3. Pokazali vam bomo, kako to pripraviti v 5 minutah:

 1. Vse v blender: vse sestavine dajte v mešalnik z visoko hitrostjo.
 2. Mešajte do popolnosti: Mešajte pri visoki moči, dokler ni popolnoma gladka. Profesionalni nasvet: po potrebi lahko dodate več mandljevega mleka, da razredčite stvari.
 3. Postrezite in uživajte: smoothie postrezite takoj in ga prelijte s svojimi najljubšimi prelivi.

Zamrzovanje rezin avokada za ta avokadov smoothie je preprosto kot 1-2-3. Vodili vas bomo skozi:

Na velik krožnik ali majhen pekač položite pergamentni papir in ga postavite na stran. To boste potrebovali za rezine avokada!

Avokado razpolovite in odstranite koščico ter kožo, nato pa avokado narežite na tanke rezine in položite neposredno na pergamentni papir. 

Zamrznite za 20-30 minut ali dokler ne zmrzne na dotik.

Ko so rezine avokada popolnoma zamrznjene, jih vzemite iz zamrzovalnika. Uporabite ga takoj v tem smutiju! Ali pa rezine položite v vrečko ali posodo, primerno za zamrzovanje, in jo vrnite v zamrzovalnik za kasnejšo uporabo.

Radi uporabljamo zamrznjen avokado v smutijih, ker smutijem daje super kremasto teksturo, obenem pa vsebuje ogromno odličnih hranil. Poleg tega, ko v smutije namesto avokada sobne temperature daste zamrznjen avokado, pomaga ohranjati smuti prijeten in hladen brez uporabe ledu. Dvojna zmaga!

Če imate radi ta avokadov smuti, vam bo všeč tudi naš  zeleni smoothie . In zdaj, ko ste profesionalec pri zamrzovanju avokada, lahko avokado dodate kateremu koli  našemu receptu za smoothie, ki ga  vaše srce poželi.

Vsekakor! Če imate dovolj velik mešalnik, podvojite ali potrojite ta recept za avokadov smoothie, da nahranite celotno družino.

Ali želite narediti ta smuti še bolj zdrav? Dobil si! Dodajte nekaj teh okusnih dodatkov ali prelivov:

 • Zamrznjena cvetača
 • Beljakovine v prahu ( tu so naši najljubši )
 • Mok iz lanenega semena
 • Valjani oves
 • Chia semena
 • Granola
 • Konopljini srčki
 • Sveže jagode

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

5 1 vote
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments