fbpx

Avokadov toast s kuhanim jajcem in tunino

Avokadov toast s kuhanim jajcem in tunino je popoln zajtrk ali lahek obrok, ki združuje kremastost avokada, bogat okus tune in hranilno vrednost kuhanega jajca. Ta obrok je poln beljakovin, zdravih maščob in vlaknin, kar vam pomaga ostati siti in polni energije. Priprava je hitra in enostavna, rezultat pa je okusen in hranljiv obrok, ki je kot nalašč za začetek dneva ali hiter prigrizek.

Avokadov toast s kuhanim jajcem in tunino

10 minut

  • 2 rezini polnozrnatega kruha
  • 1 zrel avokado
  • 1 pločevinka tune v vodi, odcejena
  • 1 trdo kuhano jajce
  • 1/2 limone (sok)
  • Sol in poper po okusu
  • Svež peteršilj ali drobnjak za okras (neobvezno)
  1. Polnozrnati kruh popecite v toasterju ali na ponvi, dokler ni zlato rjav in hrustljav.
  2. Medtem olupite avokado, odstranite koščico in meso pretlačite z vilicami v gladko pasto. Pokapajte ga z limoninim sokom ter dodajte sol in poper po okusu.
  3. Trdo kuhano jajce olupite in ga narežite na tanke rezine.
  4. Odcejeno tuno v skledi nežno zmešajte z vilicami, da postane rahlo.
  5. Na vsak toast namažite plast avokadove paste. Na vrh položite rezine trdo kuhanega jajca in na koncu dodajte tunino.
  6. Po želji okrasite s svežim peteršiljem ali drobnjakom ter dodatno začinite s soljo in poprom.
  7. Postrezite takoj in uživajte!
  • Uporabite tunino v oljčnem olju za dodatno bogat okus, vendar jo pred uporabo dobro odcedite.
  • Po želji lahko avokadovi pasti dodate nekaj pekoče omake za pikantnost.
  • Za večjo raznolikost dodajte narezan paradižnik, rukolo ali špinačo.
  • Kalorije: 350
  • Ogljikovi hidrati: 30 g
  • Beljakovine: 22 g
  • Maščoba: 20 g
  • Vlaknine: 7 g
  • Sladkor: 2 g
  • Čas priprave: 5 minut
  • Čas kuhanja: 5 minut

Recept zadostuje za 2 osebi.

Avokado je znan po svojih zdravih maščobah, zlasti nenasičenih maščobnih kislinah, ki pomagajo znižati raven slabega holesterola (LDL) in povečati raven dobrega holesterola (HDL). Poleg tega je bogat z vitamini in minerali, kot so kalij, vitamin K, vitamin E in vitamin C.

Tunina je odličen vir kakovostnih beljakovin in omega-3 maščobnih kislin, ki so pomembne za zdravje srca in možganov. Poleg tega vsebuje tudi veliko selena, minerala, ki ima antioksidativne lastnosti in krepi imunski sistem.

Kuhano jajce je polno beljakovin, ki pomagajo graditi in obnavljati mišično tkivo, ter vsebuje esencialne vitamine, kot so vitamini A, D, E, in B12. Jajca so tudi vir holina, ki je ključnega pomena za zdravje možganov in živčnega sistema.

Kombinacija avokada, tunine in jajca na polnozrnatem toastu ustvari hranljiv in okusen obrok, ki je odlična izbira za tiste, ki želijo uravnotežen in zdrav zajtrk ali prigrizek. To je preprost način, kako povečati vnos beljakovin in zdravih maščob v vaši prehrani, hkrati pa uživati v okusnem obroku.

Ne pozabite svojih objav na družbenih omrežjih označiti s hashtagom, veseli bomo, kaj počnete!

0 0 votes
OCENA RECEPTA
Naroči se
Obvesti me
guest
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments